AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Ensarioğlu, Narin’in amcası Salim Güran tarafından “görmemesi gereken bir şey gördüğü için” öldürülmüş olabileceğini dile getirdi. Açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamalar kamuoyunda tepki çekti. Ensarioğlu, yaptığı açıklamada Narin’in amcası Salim Güran tarafından, “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için öldürülmüş olabileceğini dile getirdi. Ayrıca, bu acı olayı siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerinin çarpıtıldığını vurguladı.

"Narin Görmemesi Gereken Bir Şeyi Gördü"

Galip Ensarioğlu, Narin Güran’ın ölümüyle ilgili şüphelere yönelik yaptığı değerlendirmede, "Narin’in eve ulaştığını gösteren tülbentin evde bulunması ve köydeki gençlerin düğün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmesi gibi detaylar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şeyi gördüğü için amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceğini akla getiriyor" dedi. Ensarioğlu’nun bu açıklamaları, soruşturmanın seyrine dair önemli bir ipucu sunuyor.

"Sözlerim Çarpıtıldı"

Ensarioğlu, Serbestiyet’ten Onur Erkan’a yaptığı açıklamada, "Narin kızımızın canice öldürüldüğü bu acı olayı siyasi tartışmalara çekmek isteyenler tarafından sözlerim çarpıtıldı. Soruşturma gayet ciddi bir şekilde yürütülüyor ve Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan herkes adalet önüne çıkarılacak" dedi. Ensarioğlu, olayın siyasi malzeme haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı da ifade etti.

"Gözaltılar Bütün Ailenin Suçlu Olduğu Anlamına Gelmez"

Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor? Hudutsuz Sevda 2 sezon ne zaman başlıyor?

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürerken Ensarioğlu, gözaltına alınan aile üyeleriyle ilgili de açıklamalar yaptı. "Gözaltına alınan herkes kesinlikle suçludur denemez. Soruşturma devam ediyor ve sonuçlar ortaya çıktıkça adalet yerini bulacak" diye konuştu. Ensarioğlu, gözaltına alınmayan aile üyelerinin de suçlanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Narin’in Ölümüyle İlgili Yeni Detaylar

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin soruşturmanın kritik bir aşamaya geldiğini belirten Ensarioğlu, "Salim Güran’ın aracında Narin’in DNA izlerinin bulunması ve telefonundaki verilerin silinmesi gibi bulgular, Salim Güran’ı şüpheli konuma getirdi. Ayrıca Narin’in başındaki tülbent, evinde bulundu. Bu, Narin’in eve ulaştığını gösteren önemli bir bilgi" dedi. Narin’in cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte, köy muhtarı amcası Salim Güran’ın da aralarında olduğu birçok kişi gözaltına alındı ve soruşturma derinleştirildi.

"Aile Refah Geleneğinden Gelen Bir Aile"

Aileyle ilgili spekülasyonlara yanıt veren Ensarioğlu, "Aile ağırlıklı olarak Refah Partisi geleneğinden gelen bir aile. Benim geçmişte Doğru Yol Partisi’nde il başkanlığı yaptığım dönemde yönetimimde Güran ailesinden bir dostumuz vardı. Aile ile 40 yıllık dostluğumuz var. Ancak bu, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel değil" diye belirtti. Ailenin siyasi bir aidiyetle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Ensarioğlu, olayın siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ensarioğlu’nun Tepki Çeken Açıklamaları

Ensarioğlu’nun Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından yaptığı açıklamalar, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Sözcü TV’de katıldığı yayında, "Soruşturmanın gizliliği nedeniyle daha fazla açıklama yapamayız. Aile dostlarımız var ve bu hassas konuyu daha fazla üzecek şekilde ele almak istemiyoruz" demesi, bazı çevrelerce tepkiyle karşılanmıştı.

Ensarioğlu, yaptığı açıklamalarda sözlerinin çarpıtıldığını ve olayın hassasiyetle yürütüldüğünü vurgulayarak, Narin Güran’ın ölümünden sorumlu olanların adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Soruşturma kapsamında elde edilen yeni bulgularla birlikte, sürecin tamamlanması bekleniyor.