Rize Merkez Çarşı Mahallesi’nde yeni açılan bir AVM’deki Burger King şubesinin açılış töreni, katılımcılar ve yaşanan protesto ile gündeme oturdu. Açılışa katılan Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil, üç AK Partili belediye başkanı, Ticaret Odası Başkanı Aziz Karamehmetoğlu ve iş insanı Abdurrahim Albayrak'ın varlığı, halkın tepkisini çekti. Tören esnasında bir vatandaş, Burger King’in İsrail’e dolaylı yoldan destek verdiğini iddia ederek, Filistin’de yaşanan katliamlara dikkat çekti. Protestocu, tepkisini dile getirdiği sırada açılışa katılan bir grup tarafından tekme ve tokatlarla darp edilerek uzaklaştırıldı. Olayın ardından polis ekipleri inceleme başlattı.

Protesto Krizi: Filistin Hassasiyeti Burger King Açılışında Gerginliğe Yol Açtı

İsrail’in Filistin, Lübnan ve İran’a yönelik saldırıları nedeniyle Rize’deki açılışta tepki gösteren bir vatandaş, Burger King’in bu olaylara dolaylı destek verdiğini iddia etti. "Filistin halkı katledilirken bu firmanın açılışını yapmak, katliamlara ortak olmaktır" diyen protestocu, katılımcılar tarafından fiziki saldırıya uğradı. Olay, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekerken, saldırıya uğrayan kişinin olay yerinden bir araçla uzaklaştığı öğrenildi. Rize Emniyeti olayla ilgili soruşturma başlattı.

Rize'de yıldırım isabet eden ağacın yakınındaki evde hasar oluştu Rize'de yıldırım isabet eden ağacın yakınındaki evde hasar oluştu

Rize’de Tartışmalı Açılış: Filistin Protestosu Darpla Sonuçlandı

Burger King açılışında İsrail-Filistin meselesine dikkat çeken bir vatandaşın protestosu şiddetle bastırıldı. Eski Rize Milletvekili Ahmet Kabil ve iş insanı Abdurrahim Albayrak gibi isimlerin katıldığı tören sırasında gerçekleşen bu olay, vatandaşlar arasında infial yarattı. Gerginlikler üzerine güvenlik güçleri müdahale etti ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.