Feridun Düzağaç, 1968 Adana doğumlu bir müzik ve sinema sanatçısıdır. Çukurova Üniversitesi'nde başladığı akademik hayatını, sahne ve stüdyolarda sürdürmeye karar verdi. İlk albümü 'Beni Rahatta Dinleyin' ile müzikseverlerin kalbinde taht kurdu.

Feridun Düzağaç, 10 Ekim 1968 tarihinde Adana'da doğan ve Türk rock müziğinin en önemli isimlerinden biri haline gelen bir sanatçıdır. Müzik kariyerine lise yıllarında Adana Borsa Lisesi’nde okul korosunda başlayan Düzağaç, üniversite yıllarında kurduğu "Tını" grubu ile Özdemir Asaf'ın ünlü "Lavinia" şiirine yaptığı beste ile dikkatleri üzerine çekti.

Çukurova Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, 1996 yılında çıkardığı ilk albümü "Beni Rahatta Dinleyin" ile müzik dünyasında adını duyuran sanatçı, 1998'deki "Köprüden Önce Son Çıkış" albümü ile büyük bir çıkış yakaladı. Ardından, 2001'de yayımladığı "Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir" albümüyle Türk rock müziğine damgasını vurdu.

Sanatçı, müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve televizyon projelerinde de kendini gösterdi. 2005'te "Gece 11:45", 2007'de "2 Süper Film Birden" ve 2019'da "Güzelliğin Portresi" gibi önemli yapımlarda rol aldı.

Feridun Düzağaç, 2009 Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde "Beni Bırakma" şarkısının klibi ile "Yılın Klibi" ödülünü kazanırken, 2014 yılında Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Rock Sanatçısı” seçilerek müzik dünyasındaki başarısını taçlandırdı.

Osmaniye’de ücretli usta öğreticilerin sesi yükseliyor Osmaniye’de ücretli usta öğreticilerin sesi yükseliyor

Türk müziğine ve sanatına verdiği emekle adını unutulmazlar arasına yazdıran Düzağaç, 10’dan fazla albümüyle hayranlarının gönlünde taht kurmuş durumda. Müzik ve sinema kariyerindeki başarılarıyla tanınan sanatçının hayatı ve kariyerine dair detaylar, müzikseverler ve hayranları tarafından merakla takip ediliyor.