Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Kimdir? Hangi Partiden Seçildi?
Ferdi Zeyrek, 1977 yılında Manisa'da doğmuştur. Eğitimini Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde tamamlayan Zeyrek, mezun olduktan sonra Manisa'da kendi mimarlık ve iç tasarım şirketini kurarak kariyerine başlamıştır.

Zeyrek'in Kariyeri ve Görevleri
Ferdi Zeyrek, Manisa’nın gelişimi ve yapılaşması üzerine aktif rol almıştır. Uluparkıma Dokunma ve Beyazfil Yıkılmasın platformlarında yöneticilik yapmış, sivil toplum kuruluşlarında ve derneklerde önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, Manisa Mimarlar Odası'nda 7 yıl yöneticilik yapmış ve başkanlık görevini yürütmüştür. Manisa Akademik Odalar Birliği'nde ve Manisaspor Yönetim Kurulu'nda da yer almıştır.

Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt Ürünlerin çürütüldüğü iddialarına TMO'dan yanıt

Siyasi Kariyeri
Ferdi Zeyrek, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuş ve belediye meclis üyeliği gibi çeşitli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Zeyrek, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden tarihi bir başarıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.