Doğanın bize sunduğu en değerli bitkilerden biri olan reyhan, hem yemeklerde hem de salatalarda sıkça kullanılır. Ancak reyhandan nefis bir şerbet de hazırlamak mümkündür. İşte hem ferahlatan hem de şifa deposu olan reyhan şerbeti tarifi...

Reyhan bitkisinin şifa dolu etkilerini içeceğe dönüştürmek isterseniz, reyhan şerbeti tarifini mutlaka denemelisiniz. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça basit bu tarif, yaz sıcaklarında sizi serinletecek.

Reyhanın mis kokusu ve ferahlatıcı etkisi ile hazırlanan bu şerbet, hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek alternatifi sunuyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz reyhan şerbeti tarifi...

MALZEMELER

2 demet reyhan
1 bardak şeker
4 litre kaynar su
1 limonun suyu
2 çubuk tarçın
8 karanfil

TARİF

Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi Kuzu etinin şaheseri: Herkesin aradığı MasterChef Elbasan Tava tarifi

Reyhanları şekerle ovun.
Derin bir tencereye aktarın.
Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Soğuyunca süzün ve bardaklara bölüştürün.

Reyhan şerbeti tarifi ile yaz aylarında hem serinleyebilir hem de sağlıklı bir içecek tüketebilirsiniz. Kolayca hazırlanabilen bu doğal şerbet, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Şimdiden afiyet olsun!