Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda karşılaştığı Rizespor’u 5-0 yenerek büyük bir galibiyet elde etti. Ancak, bu etkileyici zaferin ardından Sarı-Lacivertliler, maçın hakemi ve VAR yönetimi hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Hakem ve VAR Yönetimine Tepki

Fenerbahçe’nin yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ilk yarısında verilen "mantığı anlaşılmayan" sarı kartlar ve iki penaltı pozisyonunun değerlendirilmemesi öne çıktı. Açıklamada, hakem Turgut Doman ve VAR yönetiminin kararlarıyla ilgili endişeler dile getirildi. Sarı-Lacivertliler, bu kararların futbolun adaletine zarar verdiğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve ilgili yetkilileri hızlı bir şekilde gerekli adımları atmaya davet etti.

Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak Çayırova , Esenler Erokspor'a konuk olacak

Fenerbahçe, açıklamasında Rizespor yönetimine ve Rize Emniyetine teşekkür etti. Ayrıca, deplasmanda takımlarını destekleyen taraftarlarına teşekkür ederek, büyük bir destek ve motivasyon sağladıklarını vurguladı.

Fenerbahçe’nin yaptığı açıklama, hakem ve VAR kararlarının futbol maçlarının sonucunu etkileyen önemli faktörler olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Sarı-Lacivertliler, adil bir hakem yönetiminin sağlanması için Türkiye Futbol Federasyonu’nu harekete geçmeye çağırdı.