Kış hazırlıklarını sürdüren kadınlar, doğanın en güzel meyvelerinden biri olan kızılcıktan marmelat ve reçel yapıyor.

Kızılcık marmelatı, doğal bir antioksidan deposu olduğundan bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı verebilir. Lif açısından zengin olması sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekleyebilir.

Kahvaltı sofralarında, tatlılarda, keklerde ve kurabiyelerde kullanılabilir.

Doğanın sunduğu özel lezzetlerden ve şifa kaynaklarından birisi olan kızılcık, marmelat olarak da tüketilebiliyor. Doğal taze kızılcık bulunamadığı durumlarda yıl boyunca kullanılabilmesi sayesinde bu eksikliği gideren kızılcık marmelatı, sağladığı yararlar ile birlikte 7’den 77’ye herkes için tüketilmesi gereken lezzetler arasında.

C VİTAMİNİ DEPOSU, ŞİFA KAYNAĞI

Kızılcık meyvesi, içerisinde yoğun bir şekilde C vitamini barındırıyor. C vitamini alımı ile birlikte vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesini de sağlayan kızılcık marmelatı, enfeksiyonlar için iyileştirme etkisine sahiptir.  İçeriğindeki polifenolik olarak adlandırılan maddeler sayesinde hücrelerin korunmasında etkili olan kızılcık, böylece pek çok farklı kanser türüne karşı da önleyicidir. Düzenli olarak kullanılması halinde bu etkiler elde edilebilir. 

Kızılcık marmelatın diğer faydaları ise şöyle; idrar yolu enfeksiyonunda tedavi edicidir, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır, diş çürümelerini önler, solunum enfeksiyonlarını önler, kemikleri güçlendirir, bağırsak sağlığını korur ve metabolizmayı düzenler.

Kızılcık Marmelatı Nasıl Yapılır?

Lezzetli ve faydalı kızılcık marmelatı, yapımı oldukça kolay bir tarife sahip. Doğal taze kızılcık bulunamadığı durumlarda yıl boyunca kullanılabilecek bu marmelat, kış sofralarının vazgeçilmezi olacak.

Çorum’da elektrik kesintisi! 18 Eylül’de hangi mahallelerde kesinti var? Çorum’da elektrik kesintisi! 18 Eylül’de hangi mahallelerde kesinti var?

Malzemeler:

1 kg taze kızılcık
1 kg şeker
Yarım litre su

Yapılışı:

Kızılcıklar bir tencereye konulur ve üzerine su ilave edilir.
Kısık ateşte kızılcıklar yumuşayana kadar pişirilir.
Yumuşayan kızılcıklar süzgeçten geçirilerek kabuk ve çekirdeklerinden ayrılır.
Süzülen kızılcıklar tencereye geri konularak şeker eklenir.
Kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
Kıvam alan marmelat, kavanozlara doldurularak soğumaya bırakılır.
Kızılcık marmelatı kahvaltı sofralarında, tatlılarda ve hatta keklerde kullanılabilir. Bu lezzetli ve şifalı marmelatı hazırlamak, kışın sağlıklı ve keyifli geçmesini sağlayacak.