Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi Balkanların enfes yemeği: MasterChef Patatnik tarifi

Peki eli böğründe nasıl yapılır?
İşte, eli böğründe tarifi.
Malzemeler; • 600 gram kuzu kuşbaşı
• 4-5 adet domates
• 7-8 adet biber
• 3 adet patates
• 4-5 diş sarımsak
• 3-4 adet küçük boy soğan ya da arpacık soğan
• Tuz • Pul biber • Karabiber
• Kekik
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tereyağı Sosu İçin;
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı sıcak su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tescilli yöresel yemekler, sofralarında sevilerek tüketiliyor. Bunlardan biri de Kahramanmaraş'ın meşhur yemeği eli böğründe. Kahramanmaraş'ta iftara davet edilen misafirlere özel olarak hazırlanan ve enfes tadıyla kendisine hayran bırakan eli böğründe yemeği, kentte iftarda en çok tüketilen yemeklerin başında geliyor. Kuzu etinden yapılan eli böğründe, domates, biber, sarımsak ve kendine has baharatlarla iftara hazır hale getiriliyor. Peki, eli böğründe nasıl yapılır?