Pastanelerdeki gibi yumuşacık ve lezzetli açmalar yapmanın sırrını keşfetmeye hazır mısınız? İşte size adım adım pastane açması tarifi!

Evinizde pastane açması yaparak misafirlerinizi şaşırtın. Bu detaylı rehber, açma yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Pastane usulü açma yapımı için gereken malzemeler ve adımlar bu rehberde. Yumuşacık açmalarınızla kahvaltılar daha keyifli hale gelecek.

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
3\4 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 adet yumurta
7 su bardağı un
50 gram tereyağı

TARİF

Derin bir kaba, şeker ve mayayı koyup üzerine ılık su ekleyerek karıştırıyoruz.
Sıvı yağ, bir bütün yumurta ve bir yumurta akı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz ve kontrollü bir şekilde unu ekliyoruz. Yoğurarak, hamur kabarana kadar, yaklaşık 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve her bir bezeye bir çay kaşığı kadar tereyağ koyarak yoğuruyoruz.
Bezeleri çay tabağı boyutunda açıp, rulo şeklinde sarıyoruz ve elimizle şerit halinde yuvarlayarak 20 cm kadar uzatıyoruz.
İki adet uzun ruloyu bir birine dolayarak açma şekli veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla diziyoruz, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Artık pastane açması yapmak için gereken tüm bilgilere sahipsiniz. Bu tariflerle kendi mutfağınızda pastane lezzetlerini yaratmak hem çok kolay hem de zevkli olacak. Misafirleriniz bu lezzeti pastanelerden aldığınızı düşünecek!