Kızartmalık atıştırmalıkların baş tacı olan soğan halkası, hem lezzeti hem de pratik yapımı ile dikkat çekiyor. Mısır gevreği ile kıtır kıtır bir doku kazanan bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz en güzel atıştırmalıklardan biri. İşte, ev yapımı soğan halkası tarifi.

Kıtır kıtır soğan halkası, herkesin favori atıştırmalıklarından biri. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif ile misafirlerinize harika bir ikramda bulunabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz bu lezzetli soğan halkası tarifi için malzemeler ve yapım aşamaları burada.

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan soğan halkası, mısır gevreği ile daha da kıtır hale geliyor. Bu pratik ve lezzetli tarifi evde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte, adım adım soğan halkası tarifi.

MALZEMELER

2 soğan
1 çay bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 yumurta
1 şişe soda
2 bardak mısır gevreği
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Soğanları yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde halka halka dilimleyin.
Derin bir kasede nişasta ve unu karıştırın.
Soğanları bu karışıma bulayın ve bir tabağa alın.
Unlu karışımın kalanına yumurta kırın ve karıştırın.
Üzerine soda ve tuzu ekleyip karıştırın.
Mısır gevreğini rondodan geçirip bu karışıma ekleyin.
Soğanları bu karışıma bulayın ve kızartın.

Soğan halkası, evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir atıştırmalık. Bu tarif ile, misafirlerinize ve sevdiklerinize harika bir ikram sunabilirsiniz. Kıtır kıtır soğan halkası ile sofralarınıza lezzet katın. Afiyet olsun!