Mustafa Çiftçi, Erzurum Valisi olarak görev yapan deneyimli bir kamu yöneticisi. Eğitim ve meslek hayatında pek çok başarıya imza atan Çiftçi, Türkiye'nin dört bir yanında valilik ve kaymakamlık gibi görevlerde bulunmuş bir isim.

Mustafa Çiftçi'nin Hayatı ve Eğitim Durumu

Doğum Yeri ve Tarihi: 1970 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde doğdu.
Eğitim: İlk ve orta öğrenimini Çumra'da, lise öğrenimini ise Konya'da tamamladı.
1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
2007 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.
2011 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi.
2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamladı.
Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü ve İktisat Fakültesi'ni de tamamlayan Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim görmektedir.

Meslek Hayatı ve Görevleri

Mustafa Çiftçi, 1996 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı. Meslek hayatında birçok önemli görevde bulunan Çiftçi'nin görev aldığı bazı pozisyonlar şunlardır:

Yurtdışı Deneyimi: 1998 yılında 8 ay boyunca İngiltere'de eğitim gördü.
1999 yılında Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun oldu.
Kaymakamlık Görevleri: Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman ilçelerinde kaymakamlık yaptı.
İçişleri Bakanlığı Görevi: İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı görevini yürüttü.
TBMM Görevleri: TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu.

Vali Olarak Görevleri

Çorum Valiliği: 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Çorum Valisi olarak atanan Mustafa Çiftçi, burada 4 yıl 9 ay görev yaptı.
Erzurum Valiliği: 9 Ağustos 2023 tarih ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Erzurum Valiliği'ne atanmış ve 18 Ağustos 2023 tarihinde görevine başlamıştır.

Pilot İlçehin Pehlivan kimdir? İlçehin Pehlivan neden ve nasıl öldü? Pilot İlçehin Pehlivan kimdir? İlçehin Pehlivan neden ve nasıl öldü?

Kişisel Bilgiler ve Dil Yetkinliği

Dil Bilgisi: Vali Mustafa Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Aile Durumu: Evli ve üç çocuk babasıdır.