Beşikçioğlu, barınakları dolaşarak bu bölgelerin rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüştürülmesi konusundaki eylemleri bir an önce başlatacaklarını belirtti. "Bu bağlamda ilçe olarak çok büyük bir yüz ölçümüne sahip olduğumuz için veterinerlik ünitelerimizi iki bölgede daha açmayı planlıyoruz," dedi.

Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı Etimesgut Belediyesince 5 sahipsiz köpek eğitilerek bekçi köpeği yapıldı

Yavru Köpekler Kreşlerde, Yaşlılar Sosyal Tesislerde
Beşikçioğlu, belediyenin birçok bina ve yapısının korunması gerektiğini düşünerek, önce rehabilitasyon merkezleri inşa edeceklerini, ardından sokakta başıboş dolaşan hayvanları görev yerlerinde değerlendireceklerini söyledi. "Yavru köpeklerimizi de kreşlerimizde değerlendireceğiz. İnsan ve canlı ilişkisini biraz daha sıcak tutacağız," diye ekledi.

Bekçi Köpekleri ve Üst Standartlar
Planın detaylarını paylaşan Beşikçioğlu, "Biraz daha eril bir hale geldiği zaman bu hayvanları ilçemizin, belediyemizin otoparklarında bekçi köpeği olarak değerlendireceğiz. Yaşlı hayvanlarımızı da emekli ve sosyal tesislerimizde değerlendirerek canlılarımızın insan ilişkilerini biraz daha motive eder bir hale geleceğiz. Bir belediyenin kendi içerisindeki kısırlaştırma ve hayvanların bakımlarıyla ilgili unsurları da elimizden geldiğince üst standartlara taşımayı planlıyoruz," dedi.

Etimesgut: Sokak Hayvanları İçin Örnek İlçe
Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut'un sokak hayvanları için örnek bir ilçe olmasını hedeflediklerini vurguladı. "Niyetimiz budur," diyerek sözlerini tamamladı.