Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, sosyal medyada çıkan cinsel içerikli görüntüler nedeniyle Elif Karaarslan ile Süper Lig eski hakemi ve gözlemci Orhan Erdemir’in lisanslarının iptal edildiğini duyurdu. Bu kararın ardından, Elif Karaarslan’ın kariyeri ve hayatı hakkındaki detaylar merak konusu oldu. Peki, Elif Karaarslan kimdir, nereli ve kariyerinde neler yaşandı?

Elif Karaarslan Kimdir?

Elif Karaarslan, 9 Temmuz 2000 tarihinde İstanbul Kadıköy'de dünyaya gelmiştir. Henüz 24 yaşında olan Karaarslan, futbolculuk kariyerine erken yaşta başlamış, ancak geçirdiği sakatlık sonrası futbolculuğa veda ederek hakemlik yapmaya karar vermiştir. Genç yaşına rağmen alt liglerde hakemlik yaparak adından söz ettirmiştir.

Futbol Kariyerinden Hakemliğe Geçiş

Kemal Kılıç: "Rakibin ve bizim kaçırdığımız gol pozisyonları var" Kemal Kılıç: "Rakibin ve bizim kaçırdığımız gol pozisyonları var"

Elif Karaarslan, 16 yaşındayken Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nda forma giymekteydi. Ancak, geçirdiği ağır bir sakatlık sonucu ön çapraz bağlarını kopardı ve bu sakatlık futbolculuk kariyerine son vermesine neden oldu. Futboldan kopmayan Karaarslan, bu defa hakemlik kariyerine yöneldi ve 29 Şubat 2020 tarihinde ilk maçına çıktı.

Lisans İptali ve Hak Mahrumiyeti

Son dönemde sosyal medyada cinsel içerikli görüntüleri ortaya çıkan Karaarslan, bu görüntülerin kendisiyle ilişkilendirildiğini reddetmesine rağmen TFF Tahkim Kurulu tarafından lisansı iptal edildi. Aynı zamanda Süper Lig eski hakemi ve gözlemci Orhan Erdemir de bu olaylarla ilişkilendirilerek lisansı iptal edilen isimler arasında yer aldı. Tahkim Kurulu'nun kararına göre, her iki isim de ömür boyu hak mahrumiyeti cezası aldı.

Elif Karaarslan’ın Savunması

Elif Karaarslan, görüntülerle ilgili olarak verdiği savunmada, kendisiyle ilişkilendirilen bu görüntülerin asılsız olduğunu ve iddiaların tamamen yalan olduğunu dile getirmiştir. Ancak, TFF Tahkim Kurulu'nun aldığı karar bu savunmayı geçersiz kılarak lisansını iptal etmiştir.

Sosyal Medya ve Özel Hayatı

Elif Karaarslan, sosyal medyada da aktif olan bir isimdir. Instagram hesabı üzerinden paylaşımlar yaparak dikkat çeken genç hakemin, takipçileriyle iletişim kurduğu "elifkaraarslan_17" adlı Instagram hesabı bulunmaktadır. Karaarslan, özel hayatında evli değildir ve sosyal medya paylaşımlarıyla da geniş bir kitleye ulaşmıştır.