16 Ekim 2024 Çarşamba günü Elazığ’da okulların tatil edilip edilmediği merak ediliyor. Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Elazığ ve çevre illerde vatandaşlar endişe içinde. Peki, Elazığ’da okullar bugün tatil mi? İşte detaylar…

Elazığ’da Okullar Tatil mi?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya’nın Kale ilçesi merkez üssü olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere geniş bir alanda hissedildi. Sarsıntı, Elazığ ve çevre illerde tedirginlik yarattı.

Elazığ'ın bu ilçesinde 68 yaşındaki muhtar 40 yıldır koltuğunu rakiplerine kaptırmıyor Elazığ'ın bu ilçesinde 68 yaşındaki muhtar 40 yıldır koltuğunu rakiplerine kaptırmıyor

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, güvenlik ve hasar tespit çalışmaları kapsamında 16 Ekim Çarşamba günü il genelinde okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Eğitim-öğretime deprem sonrası durumun değerlendirilmesinin ardından devam edileceği bildirildi.

Deprem, Elazığ’da şiddetli bir şekilde hissedildiği için vatandaşlar binalarını terk etti ve güvenli alanlara yöneldi. AFAD ve diğer yetkililer, bölgedeki binalarda hasar tespit çalışmaları yürütüyor. Eğitimde olası güvenlik risklerini önlemek amacıyla Elazığ’da eğitime bir gün ara verildi.

Depremin Merkez Üssü ve Büyüklüğü
AFAD, Malatya’nın Kale ilçesi merkez üssü olan depremin büyüklüğünü 5.9 olarak kaydetti. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 6.0 olarak açıkladı. Sarsıntı yerin 6.5 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?
Elazığ’da eğitime bir gün ara verilmesinin ardından, okulların yeniden açılıp açılmayacağı hasar tespit çalışmalarının tamamlanması ile netleşecek. Yetkililer, güvenlik durumuna göre yeni bir açıklama yapacak.