Ekonomik ve lezzetli mayasız börek tarifi ile az malzemeyle evde harikalar yaratın. Mayasız hamur ile yapılan peynirli börek, hem kolay hem de çıtır çıtır bir hamur işi. Az malzeme ile 1 tepsi dolusu börek elde edebileceğiniz bu tarifi kaçırmayın.

Börek yapmak isteyenler için harika bir tarif: Az malzeme ile mayasız hamur işi. Peynirli börek severlerin bayılacağı bu tarif, fırında kızarana kadar pişiriliyor. İşte tarifi...
 

Malzemeler

Hamur için

1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
1 adet oda sıcaklığında yumurta
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz

Hamura sürmek için;

3 yemek kaşığı (150 gram) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin

MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır? MasterChef Kaymaçina Tatlısı tarifi! Hafif ve lezzetli Kaymaçina nasıl yapılır?

İç harcı için;

100 gram ufalanmış böreklik beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

1 adet yumurtanın çırpılmış sarısı

Tarifi

Börek hamurları, iç harcı yerleştirildikten sonra fırınlama sırasında açılmamaları için dikkatlice kapatılmalı ve birleşme yerleri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilerek yerleştirilmelidir.

Hamurların üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüldükten sonra, jilet ya da ince keskin bir bıçak yardımıyla atacağınız çizikler, hem kolay kabarmasını sağlayacak hem de şık bir görünüm kazandıracaktır.

Hazırlanan börek hamurları, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.

Kolay gelsin ve afiyet olsun.