En pratik ve ekonomik şekilde evde kol böreği yapma rehberi! Adım adım tarif ve püf noktalarıyla. Afiyet olsun...

Hayat her geçen gün biraz daha pahalanıyor. Sınırlı bütçe ile her şeyi hazır almak imkansızlaşıyor bir evimizde basit üslülerle daha az bütçe ile hazır alacağımız böreği evde kendimiz daha ucuza getirebiliriz.
Börekçilerde fiyatlar her geçen gün artıyor ekonomik bir bütçe ile evinizde börekçilerden daha lezzetli börek tarifine ihtiyacınız mı var? Bu yazıyı okuyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Üstelik bu tarifte börek yapmak için yufka açmanıza da gerek yok markette alacağınız baklava yufkası ile çıtır çıtır bir kol böreği pekâlâ kendiniz de yapabilirsiniz. Ustaların kol böreği tarifi

Baklava Yufkasından Kol Böreği Tarifi

Malzemeler

MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır? MasterChef Begova Çorba tarifi! Enfes Begova çorbası nasıl yapılır?

1 paket baklava yufkası
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
Yarım bardak su
1 yumurta sarısı
500 g beyaz peynir
İnce doğranmış maydanoz

Kol Böreği Tarifi

Öncelikle beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırıyoruz.
Sıra geldi böreğimizin sosunu hazırlamaya. Uygun büyüklükte bir karıştırma kabında sıvı yağın üzerine sütü ve suyu ilave edip karıştırıyoruz.
Ardından yufkamızı düz bir zeminde açıp hazırladığımız sosu bir fırça ile yufkanın üzerine sürüyoruz sonra ikinci yufkayı üzerine serip yine sosumuzu sürüyoruz son olarak üçüncü yufkamızı da sosladıktan sonra dördüncü yufkamızı da üzerine açıyoruz. Dördüncü katı soslamayınız.
Yufkamızın uzun kısmına kenarlarda iki parmak kadar boşluk bırakarak harcınızı dökün.
Ardından yufkanın kenarını içe doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
Yaptığımız ruloyu ortadan ikiye katlayıp tepsimize yerleştiriyoruz.
Geri kalan yufkamız için de aynı işlemleri yapıp tepsimize yerleştiriyoruz.
Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerimizin üzerine kalan sosumuzun üzerine bir yumurta sarısı ilave edip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz altı ve üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Not: Böreğinizi 4 kat yufkadan yapınız. Fazla kat içinin pişmemesine neden olur.