Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Amazon'un piyasa değerinin 2 trilyon doları aşmasıyla servetini artırarak 2. sıraya yükseldi. Şubat ayından Mayıs sonuna kadar dünyanın en zengin kişisi olan Fransız lüks mal kralı Bernard Arnault ise, LVMH grubunun hisselerindeki düşüş nedeniyle 3. sıraya geriledi.

Warren Buffett Yıllar Sonra İlk Kez 10. Sırada

Warren Buffett, Haziran ayı sonunda yaklaşık 5,3 milyar dolar değerinde Berkshire Hathaway hissesi bağışladı. Bu büyük bağış ve hisse senedi değerindeki ufak düşüş, Buffett'ın üç sıra birden gerileyerek 10. sıraya düşmesine neden oldu. Buffett, yıllar sonra ilk kez bu kadar geriye düştü.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX ile Zirvede

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Haziran ayındaki başarılı performansı sayesinde zirvedeki yerini koruyor. Tesla hissedarlarının, Musk'ın yaklaşık 50 milyar dolarlık performansa dayalı hisse senedi opsiyonunu elinde tutması lehine oy kullanmaları, Musk'ın servetini son iki ayda yaklaşık 19 milyar dolar artırdı. SpaceX'in hisselerinin 210 milyar dolara satılacağı haberleri de Musk'ın servetinin daha da artacağını işaret ediyor.

Haziran Ayının En Çok Kazananı: Larry Ellison

Oracle'ın kurucusu Larry Ellison, Haziran ayında servetini 26,8 milyar dolar artırarak 173 milyar dolara ulaştı. Oracle hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşması, Ellison'ın bu büyük kazancı elde etmesini sağladı.

Dünyanın En Zengin 10 İş İnsanı

OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu OEDAŞ, Frig Ultra Maratonu'nda ikinci oldu

Forbes'un 2024 Temmuz ayı güncellemelerine göre, dünyanın en zengin 10 iş insanı toplamda 1,66 trilyon dolarlık bir servete sahip. İşte o isimler:

1.⁠ ⁠Elon Musk
2.⁠ ⁠Jeff Bezos
3.⁠ ⁠Bernard Arnault
4.⁠ ⁠Mark Zuckerberg
5.⁠ ⁠Larry Ellison
6.⁠ ⁠Larry Page
7.⁠ ⁠Sergey Brin
8.⁠ ⁠Bill Gates
9.⁠ ⁠Steve Ballmer
10.⁠ ⁠Warren Buffett