Hünkar Beğendi, patlıcanın en güzel hali olarak dünya genelinde büyük beğeni topluyor. Bu geleneksel Türk yemeğini evde hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım tarifi burada! Dünyanın en lezzetli patlıcan yemeği için bu tarifi kaçırmayın.

Patlıcan severlerin favorisi olan Hünkar Beğendi, Taste Atlas’ın 2024 listesinde en iyi patlıcan yemeği olarak yer aldı. Bu eşsiz yemeği evde hazırlamak istiyorsanız, işte tüm detaylarıyla tarif ve püf noktaları! Hem pratik hem de etkileyici bir yemek hazırlamanın yollarını keşfedin.

Hünkar Beğendi, patlıcanın en lezzetli formu olarak dünya çapında ünlü. Masterchef’te de sıkça yer alan bu yemeğin tarifiyle evde harika bir yemek hazırlayın. Tarife ve adım adım yapılışına göz atarak, bu geleneksel yemeği mutfağınıza taşıyın.

MALZEMELER

Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Masterchef'ten sofralara: Ağızda dağılan Boşnak Mantısı nasıl yapılır?

Etini hazırlamak için:

Yarım kilo kuzu but
1 soğan
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 domates
1 yemek kaşığı salça
2 bardak kaynar su
1 çay kaşığı tuz

Beğendisi için:

Yarım bardak kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak süt
4 patlıcan
1,5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patlıcanları fırında közleyin.
Bir tavada yağ ve soğanları kavurun.
Sarımsağı ekleyin ve kavurun.
Eti ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin.
Domatesi, baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Sıcak su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin.
Beğendi için tereyağını ayrı bir tavada eritin.
Unu ekleyin.
Patlıcanları ekleyin.
Karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.
Kaşar ekleyip karıştırın.
Beğendi üzerine etleri koyup servis edin.