Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol Çorum’da sanat rüzgarları: ERA Sanat Akademi ile TSO’dan yeni protokol

Dolar/TL, bugünlerde artan döviz talebinin etkisiyle yeni bir zirveye ulaştı. Kur, 34.00150 seviyesini görerek geçmiş rekorlarını geride bıraktı ve haftalık yükselişi yüzde 1'in üzerine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 22 Ağustos'ta yayımladığı raporda, döviz talebindeki artışa dikkat çekti. Raporda, bu talebin özellikle cari fazla ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) çıkışlarından kaynaklandığı vurgulandı.

Son açıklanan verilere göre, bireylerin döviz hesapları 16 Ağustos haftasında 1 milyar 182,40 milyon dolar artış gösterdi. Aynı haftada KKM hesapları 49,7 milyar dolara geriledi.

Küresel piyasalarda gözler, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısındaki konuşmasına çevrildi. Powell'ın, Eylül ayı için beklenen faiz indirimine işaret etmesi ve 'güvercin' bir tutum sergilemesi piyasalarda büyük bir etki yaratması bekleniyor.

Dolar/TL'deki bu tarihi yükseliş, hem iç piyasaları hem de global ekonomi takipçilerini yakından ilgilendiriyor. Türkiye ekonomisine dair gelişmeler ve TCMB'nin politikaları, döviz kurunun geleceği üzerinde belirleyici olmaya devam edecek.