Malatya'nın Kale ilçesinde 17 Ekim 2024 sabahı saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de büyük paniğe yol açtı. Deprem, Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde hissedildi ve veliler ile öğrenciler, okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki, Diyarbakır’da 17 Ekim Perşembe günü okullar tatil mi?

Diyarbakır'da Ferit Köşk - Dağkapı Ücretsiz Ring Seferleri Başladı! Diyarbakır'da Ferit Köşk - Dağkapı Ücretsiz Ring Seferleri Başladı!

Deprem Diyarbakır’da Hissedildi Mi?
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan verilere göre, depremin merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olarak kaydedildi. Depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü ve yerin 10,07 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem Malatya’nın yanı sıra Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerde de hissedildi.

Hangi İllerde Okullar Tatil?
Deprem sonrasında, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Batman’da okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ancak Diyarbakır için henüz okulların tatil olduğuna dair resmi bir açıklama yapılmamıştır. Diyarbakır'da okulların tatil olup olmadığıyla ilgili en güncel bilgiyi Milli Eğitim Müdürlüğü ve yerel yönetimlerin resmi açıklamalarından takip edebilirsiniz.