Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, AFAD Başkanı Okay Memiş ve Malatya Valisi Seddar Yavuz, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Depremin çevre illerde de hissedildiği, artçı sarsıntıların 200’ün üzerine çıktığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Darende'nin saklı cenneti: Günpınar Şelalesi'nde Sonbahar'ın güzelliği Darende'nin saklı cenneti: Günpınar Şelalesi'nde Sonbahar'ın güzelliği

200’ün Üzerinde Artçı Sarsıntı
AFAD Başkanı Okay Memiş, deprem sonrası 200'den fazla artçı sarsıntının kaydedildiğini ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Memiş, AFAD Çağrı Merkezi'ne gelen 1475 ihbarın 1223'ünün bilgi alma amaçlı, 252'sinin ise yardım talepli olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, depremde 249 kişinin panik ve korku nedeniyle etkilendiği, 2'si Malatya’da, 8'i Elazığ’da olmak üzere toplam 10 vatandaşın kontrol amaçlı hastanelerde tedavi gördüğü açıklandı.

Malatya'da 21 Okulda Eğitim Ara Verildi
Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sonrası 471 resmi binada inceleme yapıldığını ve 21 okulda boya ve sıva dökülmeleri gibi hasarlar tespit edildiğini belirtti. Bu okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Sivas'ta da Hissedildi
Depremin çevre illerde de hissedildiği ve Sivas'tan 15 ihbarın geldiği belirtildi. AFAD ekipleri, Sivas'ta da saha tarama ve hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.