Yaklaşık 5 bin yıl önce inşa edilen bu şehirde bulunan üç kat ve üç salon, koridorlarıyla birlikte defne avcıları tarafından hiltiyle delik deşik edildi. Turizme kazandırılması beklenirken haraneye dönen tarihi mekan görenleri üzüyor.

Tokat'ın Artova ilçesine bağlı Boyunpınarı köyüne ait tarihi bir miras alarm zillerinin çalmasına neden oldu.  

Boyunpınarı köyü yakınlarında bir tepenin eteklerinde bulunan yeraltı şehri definecilerin talanına uğradı. Yaklaşık 5 bin yıl önce kayalar oyularak yapılan yer altı yerleşim yeri büyük oranda zarar gördü. Hemen hemen eşilmeyen yeri kalmayan tarihi mekanda oyularak yapılan sütunlar da tahrip edildi. Binlerce yıl önce insanların elleri ile ilkel yöntemlerle kazarak yaptığı yeraltı şehri definecilerin kullandığı hilti ile delik deşik edildi. Definecilerin tahrip ettiği yer altı yerleşim yerinde diğer salona açılan koridorun toprak ve kaya parçası ile dolduğu görüldü.

Twitch yayıncısı Jahrein kimdir, kaç yaşında, nereli? Jahrein neden tutuklandı? Twitch yayıncısı Jahrein kimdir, kaç yaşında, nereli? Jahrein neden tutuklandı?

Bir insanın zor sığdığı tünelden giriş yapılıyor
Halk arasında “Horun Mağarası” olarak adlandırılan yerleşim yerinin girişi ve diğer koridorlarının genişliği 60-70 santimetre, yüksekliği 1.30 santimetre. Daracık giriş ağzından eğilerek girilen mağarada yaklaşık 1.80 metre yüksekliğindeki salonda rahatlıkla gezilebiliyor. Definecilerin uğrak noktası olan yraltı şehri korumaya alınmayı ve turizme kazandırılmayı bekliyor.