9 Eylül 1923 tarihinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle 101. kuruluş yıldönümünü kutladı. Ülke genelinde eş zamanlı olarak Atatürk anıtlarında düzenlenen çelenk sunma törenlerinde CHP’nin tarihi ve önemi bir kez daha vurgulandı.

Çorum’da Çelenk Sunma Töreni

Çorum’da, saat 13.30’da Atatürk Anıtı’nda CHP’nin 101. kuruluş yıldönümü için bir çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Güngör, Aşdağul Belediye Başkanı Şenol Öncül, parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Katılımcılar, Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudular.

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz: "101 Yılın Gururunu Yaşıyoruz"

Çorum'un geleceği masada: Tarım Bakanı ile kritik görüşme! Çorum'un geleceği masada: Tarım Bakanı ile kritik görüşme!

Törende bir konuşma yapan CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, partinin 101 yıllık onurlu mücadelesini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bağımsızlık mücadelesinin sonunda, şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi olarak, demokrasi mücadelesine devam ediyoruz. Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi, Türkiye’nin ilerleme tarihidir. Bugün 101 yıllık birikimle, halkımızla paylaşacağımız büyük bir gurura sahibiz.”

Solmaz, CHP’nin adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın sorumluluğuyla ilerlediğini belirtti. İlk genel seçimlerde de halkın desteğiyle başarı elde edeceklerini vurguladı.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız: "Seçim İstiyoruz"

Törende konuşan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ülkenin AKP iktidarı altında büyük zorluklarla karşılaştığını belirtti. Okulların açıldığı bu günlerde, yurt bulamayan öğrencilerin ve masrafları karşılayamayan velilerin büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. Tahtasız, “hemen seçim istiyoruz” diyerek, CHP’nin hazırladığı yeni anayasa ve parti tüzüğü ile birlikte iktidara hazır olduklarını dile getirdi.

Tören Sonunda Hatıra Fotoğrafı Çekildi

Tören, partililerin Atatürk Anıtı önünde toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. CHP’liler, 101 yıllık geçmişleriyle gurur duyduklarını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceklerini vurguladılar.