Çorumlu kadın futbolcu Aynur Aleyna Kümük, 2024 yılının Ocak ayında yapılacak olan Milli Takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Çorum Özel Sporcular Azim ve Başarı Kulübü Derneği (ÇÖSAB) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Aynur Aleyna Kümük, bu sezon U-17’de oynamak istemiş ancak Çorum'da herhangi bir destek göremediği için Ordu temsilcilerinden Yalıköyspor’da forma giymek zorunda kalmıştı.

2019 yılından bu yana Çorum’da kadın futboluna öncülük eden (ÇÖSAB) Kurucu Başkanı ve Emrespor Yönetim Kurulu üyesi Fatih Atlı, Süper Lig takımlarına ve 3. Lig takımlarına oyuncular yetiştirirken artık Çorum’u kendi takımları ile temsil etmek istediklerini söyledi.

Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği Trabzonspor'dan amatör kulüplere malzeme desteği

,Çorumlu genç yeteneklerin ve ailelerin bu konuda destek beklediklerini ifade eden Fatih Atlı, “Çorum içinde yeni bir branş kazandırmaya çalışıyoruz. Artık bu başarılar göz ardı edilmesin. Takımımız mevcut bulunmakta olup sadece sponsor desteği aramaktadır. 

Kendi imkanlarımız ile mücadelemizin sonunda inşallah Aleyna kızımız Milli Takım forması giyecektir. Bizlerde Çorum adına ilk ve büyük gururu hep birlikte yaşayacağız.  Sesimizi duy Çorum. Kızlarımızın sesi ol. Kadın futbolu destek bekliyor. Ekibime ve sporcularıma teşekkür ederim” dedi.