Çorum'un merkeze bağlı Kırkdilim köyü, içme suyu sorunlarıyla mücadele ediyor. Köy sakinleri, foseptik kuyularının derelere akması ve ana su damarlarının kirlenmesi sebebiyle kirli su içmek zorunda kaldıklarını iddia ediyor. Sorunlarını yetkililere iletmelerine rağmen çözüm bulunamadı.

Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi

Köylüler, içme suyu temin etmek için kendi imkanlarıyla sondaj kuyusu açtı ancak suyun pompalanması için gerekli elektrik aboneliğini alamadıklarını belirtti. Geçici çözüm olarak jeneratör kullanıldığını ve bu yöntemin günlük maliyetinin 1500 TL olduğunu aktardılar.

Kırkdilim sakinleri, içme suyu deposuna getirilen suyun tahlillerinin yapılmasını ve kanalizasyon hattının uzatılarak suya karışmamasının sağlanmasını talep ediyor. Köy sakinlerinin dile getirdiği bu sorunlar, yerel yönetimler ve sağlık otoriteleri tarafından ciddiye alınmayı bekliyor.

Kırkdilim köyünde yaşanan bu su krizi, temel insan hakları ve yaşam kalitesi açısından ciddi endişeler doğuruyor. Köy sakinleri, sorunlarının çözümü için yetkililerden acil müdahale bekliyor.