Çorum'dan itfaiye ekipleri İzmir yangınına müdahale için yola çıktı Çorum'dan itfaiye ekipleri İzmir yangınına müdahale için yola çıktı

İskilipli İş Adamları Derneği (İSİAD) Başkan Vekili H. Fikret Kısar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Yardımcısı ve İskilip OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Abdurrahman İstanbulluoğlu’nu işyerinde ziyaret ederek istişarede bulundu. Görüşmede, İskilip Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) geleceği ve yapılması gerekenler ele alındı.

İskilip OSB’de Mevzii İmar Planında Sona Gelindi

Çorum TSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman İstanbulluoğlu, İskilip OSB’de mevzii imar planında sona gelindiğini belirtti. İstanbulluoğlu, özel sektör mantığı ile bir an önce uygulamaya konulması gerektiğini vurguladı.

İskilipli İşadamlarına Pozitif Ayrımcılık

İSİAD Başkan Vekili H. Fikret Kısar, İskilip OSB’de yaklaşık 30 fabrika parseli çıkacağını tahmin ettiklerini ve bu parsellerde İskilipli işadamlarına pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi. Kısar, “Biz bu yola çıkarken onlara söz verdik. Devletin hastane, hapishane, okul vb. haricinde İskilip'te bir yatırımı olmadı. Yolların durumu malum, İskilip 100 yıldır böyle bir projenin hayaliyle yaşıyor” dedi.

İskilip'in Alt Yapı Gereksinimleri

Kısar, devletin diğer komşu OSB’lerin alt yapı çalışmalarını tamamladığını hatırlatarak, İskilip OSB'nin de alt yapısının yapılması gerektiğini belirtti. “Osmancık, Sungurlu, Çankırı Kurşunlu, Tüney OSB'nin alt yapısını devlet yaptı. İskilip yol üzerinde olmadığı için adeta köhne bırakılmış bir şehir hüviyetindedir” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısından Destek Talebi

Öte yandan, İskilip OSB ile ilgili olarak Ağustos ayında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’dan destek isteneceği belirtildi.