Vali Dağlı, Çorum’daki görev süresinde 1 yılın tamamlanması üzerine asayiş konularında yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Çorum Basın Derneği Başkanı Erkan Karaca, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci ve basın mensupları katıldı.

Vali Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada; bu uygulamalar sırasında 1.953.746 şahsın sorgusunun yapıldığını, çeşitli suçlardan haklarında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 4.815 şahsın yakalandığını, bu şahıslardan 1.184’ünün tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini bildirdi.
Vali Dağlı, konuşmasında şu bilgileri paylaştı:

4815 KİŞİ YAKALANDI, 1184 KİŞİ TUTUKLANDI

"Emniyet ve Jandarma asayiş birimlerince; 61.862 adet devriye faaliyeti, 2.712 adet sabit-seyir halinde umuma açık yerlerde uygulama, 45 adet geniş katılımlı huzur uygulaması gerçekleştirilmiştir.  Bu uygulamalar ilçelerimizde emniyet ve jandarmamız ortaklığında yapılmaktadır. Bu uygulamalarda; 1.953.746 şahsın sorgusu yapılmıştır. Çeşitli suçlardan haklarında adli makamlarca yakalama kararı bulunan 4.815 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 1.184’ü tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Konya’nın Yeni Valisi Çorumlu İbrahim Akın oldu Konya’nın Yeni Valisi Çorumlu İbrahim Akın oldu

Haklarında kayıp olduklarına dair müracaatta bulunulan 312 şahıs bulunmuştur.

Çalışmalarda; 558 adet ruhsatsız tabanca, 550 adet Av Tüfeği, 221 adet kurusıkı tabanca ve bu silahlara ait 8.524 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ele geçirilmiştir. "