Sungurlu Mehmetbeyli köyü nüfusuna kayıtlı hemşehrimiz Melih Uzun, Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu, 2017 yılından beridir D66 partisi üyesi. Avrupa Konseyi tarafından bu yıl Şubat ayında Hollanda’nın gençlik temsilcisi olarak seçilen Melih Uzun, çevre ve iklim konusunda önemli çalışmalar yaparken, hukukçu kimliğiyle Hollanda siyaset ve yönetimine ciddi katkılar sağlıyor.

Avrupa Kolejine de kabul edilen Uzun, uluslararası hukuk alanında çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda Hollanda’nın Avrupa Gençler Temsilciliği görevini de yürüten Sungurlulu hemşehrimiz 6 Haziran 2024’ te yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday gösterildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) yasama organı olarak faaliyet gösteren Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yer alacak vekiller 6 Haziran’da yapılacak seçimle belirlenecek. 

Avrupa Birliği’nin en yetkili karar alma organı olan Avrupa Parlamentosu Strasbourg, Lüksemburg ve Brüksel olmak üzere üç farklı şehirde toplanıyor. 

Üye ülkelerin vatandaşlarının çıkarlarını savunmak ve AB’nin politika yönünü belirlemek amacıyla çeşitli konularda yasama çalışmaları yapan AP içerisinde yer alan vekiller son dönemlerde özellikle iklim değişikliği, dijital dönüşüm, göç ve güvenlik gibi konularda yoğun çalışmalar yürütüyor.

12 Vali Mülkiye Başmüfettişi oldu, 16 ilin Valisi değişti! 12 Vali Mülkiye Başmüfettişi oldu, 16 ilin Valisi değişti!

Avrupa Parlamentosu’nun kararları ve aldığı politika önlemleri, Avrupa Birliği’nin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynuyor. Bu anlamda, Parlamento’ya seçilecek vekillerin çeşitliliği ve temsil ettikleri uluslar büyük önem taşıyor.

Melih Uzun Kimdir ?

Uzun, Leiden Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Avrupa Koleji’nde İngilizce ve Fransızca çift dilli eğitim almıştır. Siyaset alanında özverili çalışmalarıyla adını duyuran Uzun, Hollanda’nın gençlik temsilcisi olarak seçilmiştir. Aynı zamanda çevre ve iklim konularında önemli çalışmalar yapan Melih Uzun, hukukçu kimliğiyle Hollanda siyaset ve yönetimine katkı sağlamaktadır. Hemşehrimiz, 6 Haziran 2024’te yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday gösterilmiş ve aynı zamanda Hollanda’nın Avrupa Gençler Temsilciliği görevini yürütmektedir. Çevre ve barışçı projelere imza atan Melih Uzun’a başarılar diliyoruz.