Çorum'un tarihi mirası Alören Camii yeniden ibadete açılıyor Çorum'un tarihi mirası Alören Camii yeniden ibadete açılıyor

2023 yılı Eylül ayında Çorum Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kardeş şehir olarak belirlenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa ilçesinde yer alan Beyarmudu Belediyesi’ne, Çorum Belediyesi tarafından sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe edildi. Çorum Belediyesi’nde düzenlenen imza teslim törenine Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek katıldı. Başkan Aşgın, kardeş belediyeye desteklerinin devam edeceğini belirtti ve Beyarmudu halkına sevgi ve selamlarını iletti.

Çorum Belediyesi’nden Kardeş Şehir Beyarmudu’na Çöp Kamyonu Hibesi

Çorum Belediyesi, KKTC’nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir olarak belirlenmesinin ardından anlamlı bir destekte bulundu. Beyarmudu Belediyesi’nin ihtiyacı olan sıkıştırmalı çöp kamyonu, Çorum Belediyesi tarafından hibe edildi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, törende yaptığı konuşmada, kardeş belediyeye desteklerinin süreceğini ve kısa süre içinde diğer taleplerin de karşılanacağını belirtti.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek’ten Teşekkür Mesajı

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, Çorum Belediyesi’nin desteğinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 17-18 Ağustos tarihlerinde bölgede yaşanan kaos sırasında Çorum Belediye Meclisi üyelerinin kendilerini ziyaret ettiğini belirten Bebek, bu ziyaretin kendilerine moral ve güç verdiğini söyledi. Beyarmudu halkı adına Çorum Belediyesi’ne ve Çorum halkına teşekkür eden Bebek, “Ana vatanımızın yanımızda olduğunu hissettirdiniz, biz et ve tırnak gibiyiz” dedi.

Kardeş Şehir İlişkileri Güçleniyor

Çorum Belediyesi’nin Beyarmudu Belediyesi’ne yaptığı bu anlamlı yardım, kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirdi. Beyarmudu’na gönderilen çöp kamyonu, bölgenin temizlik ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir eksikliği gidermiş oldu. Çorum Belediyesi’nin kardeş belediyeye olan desteğinin devam edeceği ve bu bağın daha da kuvvetleneceği mesajı verildi.