Huawei, yenilikçi ürünlerini İspanya'da tanıttı Huawei, yenilikçi ürünlerini İspanya'da tanıttı

Çorum’da mobilya imalatı yapan esnaflar, kamuda ve özel sektörde maaşlı çalışıp ta ekstra mobilya işiyle uğraşanlardan dert yandı.

Çorum’da 17 yıldır mobilya imalatı yapan Öykü Mobilya Sahibi Ahmet Çırak, mobilya imalatçılarını gelen zamlardan çok kaçak çalışanların sarstığını söyledi. İşten anlasın, anlamasın sırf daha çok para kazanma hırsıyla kamuda ve özel sektörde maaşlı çalışıp ekstra mobilya işiyle uğraşanlar yüzünden mobilya imalatçısı ustaların bir kıymetinin kalmadığını ifade eden Çırak, haksız rekabet yüzünden kazançlarının da giderek düştüğünü kaydetti.

Haksız rekabetin önüne geçilmediği takdirde mobilya ustalarının tükenme noktasına geleceği uyarısında bulunan Ahmet Çırak, ayrıca mobilya sektöründe dolar kurundaki sürekli artış nedeniyle hammadde fiyatlarının yükseldiğini ve maliyetlerin çok arttığına değindi.

Kayıt dışı çalışanlar nedeniyle de sektörün günden güne daraldığına dikkat çeken Çırak, kamuda ve özel sektörde maaşlı çalışanların birde çevresinden iş almaları ve montaja gitmeleri nedeniyle kentteki mobilya imalatçılarına artık ihtiyaç kalmadığını ifade etti.

Önlem alınmadığı takdirde sektörün bitme noktasına geleceğini vurgulayan Ahmet Çırak, “İş yerlerini kapatan çok fazla esnaf var. Sürekli gelen zamlardan dolayı kazançlarımız çok düştü. Birde kayıt dışı çalışanlar yüzünden işlerimiz azaldı. Böyle giderse mobilya imalat sektörü yok olmayla yüz yüze kalacak” ifadelerine yer verdi.