Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Çorum’dan seslenerek, hayvanların uyutulması, yani katledilmesini içeren yasa teklifini geri çekmesini istedi. Tahtasız, “Hayvan katili olarak anılmayın, bu yasayı geri çekin. Yasa bu şekilde geçerse Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hayvanları katleden Cumhurbaşkanı olarak anılacaksınız” dedi.

“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU YASA UYGULANMAYACAK”

Hayvanların Sesi 19 Derneği (HAYSES-19) tarafından Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen eyleme destek veren Milletvekili Tahtasız, sahipsiz hayvanlara yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne karşı olduklarını söyledi.

CHP’li belediyelerin bu yasa çıksa dahi kesinlikle uygulamayacağını bildiren Tahtasız, “bedeli ne olursa olsun, belediye başkanlarımız bu yasayı uygulamayacak” ifadesini kullandı.

Tahtasız, “Genel Başkanımız Özgür Özel’in de söylediği gibi, 'Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yasaya tamamen karşıyız. Komisyonlardaki arkadaşlarımızda bu önemli konunun hassasiyetini bildikleri için gerekli mücadeleyi zaten orada veriyorlar.

Sokak hayvanlarını uyutma demek bildiğimiz katletmedir. Bu nedenle biz bu yasaya şiddetle karşı çıkıyoruz, parti olarak bizde hayvanseverlerimizin her zaman yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi. 
Tahtasız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“TBMM’de bu yasa tartışılmaya başlandığında bu yasaya karşı çıkan veterinerler, hayvanseverler, komiteler toplantıya alınmadı. Veterinerler dinlenmeliydi, Türkiye’de ne kadar sahipsiz hayvan var bunların sayısı bilinmeliydi.
5199 sayılı yasa 20 yıldır uygulansaydı zaten sorun kalmazdı. 

Bu yasa; ithalatı yasakla, üretimi durdur, hayvanları aşıla, bakımını yap, yaşam alanında bırak ve kısırlaştır diyor. Eğer belediyeler bu işi yapmış olsaydı zaten sorun yoktu. 
Belediyeler bu işi yapmayınca Cumhurbaşkanlığı, 2022 yılında bir kararname yayınladı. Bu kararnamede sahipsiz sokak hayvanlarını koruma birliği kurulması istendi. Bu birliğin bir tanesi de Çorum’da kuruldu. Birliğin temel amacı; hayvanları yakalamak, kısırlaştırmak, aşılamak ve doğal yaşam alanına bırakmak. 
Bu yasanın 5. Maddesi olan hayvanların uyutulması, yani katledilmesi yasasını kabul etmiyoruz, kesinlikle karşısındayız. Bu ülkede, bu dünyada her canlının yaşama hakkı var. Ve bu yaşama hakkı da anayasal maddelerle belirlenmiştir. 

Cumhurbaşkanına Çorum’dan sesleniyorum: Sizler hayvan katili olarak anılmayın, bu yasayı geri çekin.

Bu şekilde geçerse Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hayvanları katleden Cumhurbaşkanı olarak anılacaksınız.

25 yıl önce deneme amaçlı ekti, şimdi 40 şehre satıyor! 25 yıl önce deneme amaçlı ekti, şimdi 40 şehre satıyor!

Talebimiz; hayvanların ithalatını durdur, üretimini yasakla, aşıla, kısırlaştır ve doğal yaşam alanına bırak.”