Çorum'a göndereceklerdi! 8 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi Çorum'a göndereceklerdi! 8 ton sahte zeytinyağı ele geçirildi

Çorum’da açılacak olan Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Vali Dağlı, merkezdeki son durumu ve yapılacak işlemleri gözden geçirdi, önemli açıklamalarda bulundu.

Çorum’da Yeni Düzensiz Göçmen Merkezi: GÖKSEM Açılıyor

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ilde kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan 100 kişi kapasiteli Düzensiz Göçmen Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM) hizmet binasında detaylı incelemelerde bulundu.

GÖKSEM Merkezinin İşleyişi ve Amaçları

İncelemeleri sırasında İl Göç İdare Müdürü İdris Coşkun’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Dağlı, merkezin düzensiz göçle mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan veya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tespit edilen düzensiz göçmenlerin ilk işlemlerinin bu merkezde yapılacağını, işlemler tamamlandıktan sonra yabancıların ülkelerine geri gönderileceğini ifade etti.

Mobil Göç Aracı ile Yüksek Teknoloji Destek

Vali Dağlı, ayrıca ilde hizmet vermeye başlayan 1 adet mobil göç aracını da tanıttı. Bu araç, jeneratör, laptop ve parmak izi sorgulaması yapmak için biyometrik ekipmanlar (parmak izi cihazı, kamera, yazıcı-tarayıcı) içeriyor. Emniyet ve Jandarma ile koordineli olarak belirli bölgelerde uygulamalarda bulunacak bu mobil araç, yasal kalış hakkı bulunmayan yabancıların GÖKSEM Merkezine götürülmesi ve sınır dışı etme ve idari gözetim kararlarının alınmasının ardından geri gönderilmesine yardımcı olacak.

Çorum’da Düzensiz Göçle Mücadelede Yeni Adım

GÖKSEM Merkezinin ve mobil göç aracının hizmete girmesi, Çorum’daki düzensiz göçle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vali Dağlı'nın açıklamaları, il genelinde göçmen yönetiminin daha etkin ve düzenli bir şekilde gerçekleştirileceğini gösteriyor.