Çorum’da eğitimde yeni bir döneme giriliyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Gülabibey Mahallesi’nde başlayacak 100 öğrenci kapasiteli yatılı gençlik merkezi projesinin detaylarını paylaştı. Bu merkez, şehrin en yetenekli gençlerini desteklemek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Çorum Belediyesi’nden Eğitimde Dev Adım

Çorum Belediyesi, gençlerin akademik ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla büyük bir projeye imza atıyor. Gülabibey Mahallesi’nde inşa edilecek olan 100 öğrenci kapasiteli yatılı gençlik merkezi projesinin startı verildi. Bu merkez, Türkiye genelinde örnek gösterilecek bir eğitim kompleksi olarak tasarlanıyor.

Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi Çorum Obruk tehlikesi altında! Türkiye'nin Obruk Haritası güncellendi

Başkan Aşgın: "En İyi Eğitimi Vereceğiz"

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin detaylarını açıkladı ve merkezin Çorum’un akademik anlamda en iyi öğretmenleri tarafından destekleneceğini belirtti. Aşgın, “Çorum Belediyemiz bünyesinde 100 öğrenci kapasiteli yatılı bir okul açacağız. Her yıl 25 öğrenci olacak şekilde 4 sene sonunda 100 öğrencimiz buradan faydalanıyor olacak. Burada kalacak öğrencilerimizin tüm masrafları bize ait olacak. En az 2 dil hedefimiz olacak. En iyi üniversiteleri kazanabilmeleri için biz tüm imkânları sağlayacağız” dedi.

Geleceğin Başarılı Öğrencileri Çorum’dan Yetişecek

Yatılı Gençlik Merkezi, Çorum’un çocuklarına ulusal ve uluslararası başarılar kazandırmayı hedefliyor. Öğrencilere en iyi eğitimi sunarak, onları gelecekte başarılı bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlayan bu proje, şehrin eğitim alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkan Aşgın, “Bu güzel şehrin çocukları, her kulvarda çok başarılı olacak ve gelecekte çok güzel yerlerde Çorum'u temsil edecekler” şeklinde konuştu.Yeni yatılı gençlik merkezi, modern eğitim olanakları ve kapsamlı bir müfredat ile öğrencilerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayacak. Proje, Çorum’un eğitim seviyesini yükseltirken, aynı zamanda Türkiye genelinde eğitimde bir model oluşturmayı hedefliyor. Bu önemli adım, Çorum’un gelecekteki akademik başarısını ve şehir imajını da pekiştirecek.