Çorum Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yükümlülerinin ürettiği ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Denetim ve takibi yapılan yükümlüler ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi ve tedavi sonrası iyileştirme süreci takip edilen bireylerin meslek sahibi olmasının sağlanarak, hem istihdama katkı sağlanması hem de topluma sağlıklı bireyler kazandırılması amacıyla 2018 yılında başlangıcı yapılan “Yeşeren Umutlar Projesi2024 yılında da faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Tarım faaliyeti sonucunda denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından ekilen, özenle bakılıp yetiştirilen ürünlerin hasadı belirli aralıklarla gerçekleştirilerek ihtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlayan kurum ve kuruluşlara dağıtım yapmaları için ulaştırıldı. 

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı Çorum Şubesi işbirliği ile gerçekleştirilen ürün dağıtım etkinliğinde, ihtiyaç sahiplerinin memnun olduğu ürünlerin hasatları yapıldıkça ihtiyaç sahiplerine ürün dağıtımının düzenli olarak devam edeceği bildirildi.

Çorumlu gençler YKS'ye hazırlanıyor: Belediyeden ücretsiz eğitim desteği Çorumlu gençler YKS'ye hazırlanıyor: Belediyeden ücretsiz eğitim desteği

2024 yılı içinde gelinen aşamada 2.484 kg salatalık, 50 kg domates, 60 kg biber ve 147 kg fasulye hasat edildiği ve Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlara, Çorum İl Müftülüğüne bağlı Kuran kurslarına, Çorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Türk Kızılay’ı Çorum Şubesine ve Denetimli Serbestlik Yükümlülerine dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi. Dağıtıma sezon boyunca devam edilecek.