Çorum'da doktorlar beyaz önlüklerini çıkarıp, siyah giyerek sağlıkta şiddeti protesto etti. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunun “Sağlıkta Şiddet hayır” diyerek yaptığı siyah giyme çağrısına çok sayıda doktor ve hemşire destek verdi.

Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi, Mayo Clinic ile işbirliğine imza attı Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi, Mayo Clinic ile işbirliğine imza attı

Çorum'da sağlık çalışanları, giderek artan sağlıkta şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. AHEF ve Çorum Aile Hekimleri Derneği öncülüğünde, her pazartesi günü aile sağlığı merkezlerinde çalışan tüm sağlık personeli siyah kıyafetler giyerek şiddeti protesto ediyor.

Çorum Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mesut Yetkin, sağlık çalışanlarının şiddete karşı sessiz kalmayacaklarını ve bu durumu normalleştirmeyeceklerini vurguladı. Dr. Yetkin, "Her gün fedakârca çalışırken şiddete maruz kalmayı kabul etmiyoruz. Bu eylemle, yetkililerden etkili kararlar alınana kadar her pazartesi #karalarbağladık demeye devam edeceğiz," dedi.