TRT, kuruluşunun 60. yılına özel olarak gerçekleştirdiği "TRT Sanatçıları Şehir Konserleri" programının bir sonraki durağı Çorum olacak. Çorum Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bu özel konser, 11 Temmuz Perşembe günü saat 21.15’te Kadeş Barış Meydanı’nda müzikseverlerle buluşacak.

Ücretsiz ve Halka Açık Olacak

Konser, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca, TRT Müzik, TRT Türkü ve TRT Nağme’den de canlı yayınlanacak. Bu özel gecede, TRT'nin Türk Halk Müziği (THM), Türk Sanat Müziği (TSM) ve Çoksesli Müzikler (ÇSM) Müdürlüklerinde görev yapan ses ve saz sanatçıları sahne alacak.

Gezici Kütüphane’den 12 bin kişiye hizmet Gezici Kütüphane’den 12 bin kişiye hizmet

Şef Mustafa Acar'ın yönetiminde gerçekleşecek konserde, THM solistleri Barış Akpınar, Selma Geçer ve Senem Akdemir, TSM solistleri Burcu Göktürk, Deniz Macaroğlu ve M. İhsan Güvenç, ÇSM solisti Cem Buğdaycı performans sergileyecek.

Başkan Aşgın’dan Konsere Davet

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, TRT’nin “TRT Sanatçıları Şehir Konserleri” kapsamında düzenleyeceği bu özel konsere tüm müzikseverleri davet etti. Başkan Aşgın, TRT'nin kuruluşunun 60. yıl dönümü kapsamında farklı şehirlerde düzenlediği konserlerin Çorum'da da gerçekleşecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “TRT ses ve saz sanatçılarının sahne aldığı konserlerin düzenleneceği şehirler arasında Çorum’umuzun da yer almasında ötürü TRT yönetimine ve bu güzel konserlerin düzenlenmesinde emeği geçenlere, tüm hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ayrıca, yaz döneminde de Çorum Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere kesintisiz bir şekilde devam edeceklerini belirtti.