Çorum İl Özel İdaresi’nin 57 kontenjan için açtığı sınava 1837 kişi katıldı. Kazananlar arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çorum mitinginde afişleri hazırlayan kişinin oğlu ve AKP İl Başkanı'nın şoförü ile çaycısı da bulunuyor. Kamu kurumlarında liyakatsız işe yerleştirmelerinin son örneği Çorum’da yaşandı. Çorum Valiliği İl Özel İdaresi'nde çalışmak üzere 57 kontenjan için açılan ve 1837 kişinin başvurduğu sınavda işe yerleşen 3 kişinin kimliği yine liyakat sorununu gündeme taşıdı.

Sınavı kazanan AKP İl Başkanı'nın şoförü ile çaycısı, İl Özel İdaresi'nde vidanjör ve pick-up şoförü olarak çalışacaklar. Ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Çorum mitinginde afişleri hazırlayan kişinin oğlu da İl Özel İdaresi'nde işe yerleşti.

İzmit Belediyesi'nin 'Anne Eli' projesi yeniden başlıyor İzmit Belediyesi'nin 'Anne Eli' projesi yeniden başlıyor

'TORPİLLE İŞE ALDILAR'
İddiaları gündeme getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, iktidarın işe yerleştirmelerdeki tutumunu eleştirdi. Tahtasız, “Alımların noter huzurunda ve kurayla yapılması için çağrıda bulunduk ancak kabul edilmedi. Personel torpille işe alındı’’ dedi.

Tahtasız şunları söyledi:
“AKP İl Başkanlığı’nın çay ocağında çalışan kişi ile İl Başkanı’nın şoförü işe başladı. Çorum Valisi ve İl Özel İdare Müdürü torpilli işe alımları iptal etmeli. Çorum’da en iyi araç kullanan, en kalifiye ehliyete sahip ve en tecrübeli olan AKP İl Başkanı’nın şoförü ile çaycısı mı? Çaycı vidanjörden ne anlar diyorum ama bunlar yakında müdür de olur.”

Çorum İl Özel İdaresi'nde yaşanan bu skandal, kamu kurumlarındaki liyakat sorununu bir kez daha gündeme getirdi. CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız'ın iddiaları ve tepkileri, kamuda liyakatsiz işe alımların son bulması gerektiğine dikkat çekiyor. Kamu kurumlarında şeffaflık ve liyakat esaslı işe alımların sağlanması, halkın güvenini yeniden kazanmak için önem taşıyor.