Çorum Valisi Ali Çalgan’a banka müdürlerinden ziyaret Çorum Valisi Ali Çalgan’a banka müdürlerinden ziyaret

Çorum'da yaklaşık 300 liseli genç, kadın ve çocuk cinayetlerine tepki göstermek için Kadeş Barış Meydanı'nda bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden organize olan gençler, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in canice katledilmesinin ardından "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak Türkiye’de artan şiddet olaylarına dikkat çekti.

Çorum'da, sosyal medya aracılığıyla haberleşen yaklaşık 300 liseli genç, kadın ve çocuk cinayetlerini protesto etmek için Kadeş Barış Meydanı'nda buluştu. Gençler, artan şiddet olaylarına karşı tepkilerini dile getirerek adalet çağrısında bulundu.

Gençlerden Duygusal Tepki: "Hak, Hukuk, Adalet!"

Protesto sırasında gençler, özellikle İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in canice katledilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Grup adına açıklama yapan Elif Nur Eret, kadınların ve çocukların şiddet ve tacize uğramadan yaşama hakları olduğunu vurgulayarak, "Biz bu dünyada korkmadan yaşamak istiyoruz," dedi.

Eret, “Çok yaralıyız. Özellikle İkbal ve Ayşenur’un canice katledilmesi bizi daha çok yaraladı. Hiçbir çocuk, hiçbir kadın öldürülmemeli. Hiçbir kadın taksiye korkarak binmemeli. Hiçbir kadın evinin yolunda korkmamalı. Biz bunu hak etmiyoruz. Annemizin dizinin dibinden nasıl ayrılıyorsak aynı şekilde evimize dönmek istiyoruz. Biz bindiğimiz taksilerin plakalarını arkadaşlarımıza göndermek istemiyoruz. Biz otobüslerde korkmak istemiyoruz. Biz sevdiğimiz, eş olarak gördüğümüz baba olarak gördüğümüz erkeklerden korkmak istemiyoruz. Biz taciz edilip öldürülmek istemiyoruz.” dedi.