Danışmanlık faaliyetlerine katılan öğrenciler, tercih sürecinde doğru karar verebilmek, kafalarındaki soru işaretlerini gidermek ve bilinçli tercihler yapabilmek için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Öğrenciler, kendilerine verilen bu destek için Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmancık Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne teşekkür ettiler.

Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali başladı Osmancık Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali başladı

Tercih Danışmanlığı Faaliyetlerinin Önemi

Tercih danışmanlığı faaliyetleri, öğrencilerin sınav sonrası doğru okulları ve bölümleri seçmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler, tercih sürecinde daha bilinçli ve doğru adımlar atarak gelecekteki eğitim hayatlarını şekillendirebiliyorlar. Ayrıca, uzman rehberler eşliğinde öğrencilerin soruları yanıtlanarak, onların doğru tercihler yapmaları sağlanıyor.

Tercih danışmanlığına katılan öğrenciler, “Bu tür faaliyetler bizler için çok önemli. Tercih konusunda hem karar verme sürecimizde hem de kafamızdaki soru işaretlerini giderme açısından büyük fayda sağlıyor. Doğru tercih yapabilmek için verilen destek çok değerli. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Osmancık Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne teşekkür ediyoruz,” şeklinde konuştular.