Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) güncel verilerine göre, 30 Eylül 2024, Çorum için dikkat çeken hava durumu tahminleri paylaşıldı. Günün sabah saatlerinde parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hakim olacakken, öğle saatlerinden itibaren hava durumu dramatik bir değişim gösterecek. Saat 15:00'ten sonra Çorum'da kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü fırtına bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM, özellikle öğleden sonra başlayacak yağışların, zaman zaman kuvvetli olabileceğini vurguluyor. Yağışların gece geç saatlere kadar sürmesi ve yarından itibaren de aralıklarla devam etmesi tahmin ediliyor. Bu sağanakların 2 Ekim Çarşamba gününe kadar etkisini göstereceği bildiriliyor.

Hava sıcaklıkları gün içinde yüksek seyredecek olsa da, akşam saatlerinden itibaren yağışların etkisiyle birlikte sıcaklıklarda düşüş görülebilir.

Olası Olumsuzluklara Dikkat!

Çorum'un yeni Tapu Müdürü İsa Yanık görevine başladı Çorum'un yeni Tapu Müdürü İsa Yanık görevine başladı

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskınları ve trafikte aksaklıklar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Özellikle yağışların yoğun olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması öneriliyor.