Çorum’da renkli kişiliğiyle bilinen Murat Softa’nın sahibi olduğu işyeri, içerisinde bulunan ürün çeşitliliğiyle görenleri hayrete düşürüyor.

Uzun yıllardan beri değişik iş sektörlerinde faaliyet gösteren ve kentin sevilen simalarından biri olan Murat Softa, son yıllarda ise tesbih ve saat ticaretinin yanısıra oğlu Emre Softa ile birlikte oto galericiliği yapıyor.

İşyerini Albayrak İlkokulu yanına taşıyan Murat Softa, dükkanının içerisini ise, Çorum’da benzerine az rastlanan bir duruma getirdi.

İnsanlar, işyerinde adeta ne ararsa o’nu bulabiliyor.

Bu mahallelerde oturanlar dikkat! 8 saat elektrik kesintisi yaşanacak: Elektrikler ne zaman gelecek? Bu mahallelerde oturanlar dikkat! 8 saat elektrik kesintisi yaşanacak: Elektrikler ne zaman gelecek?

Benzersiz Bir Dükkan

Albayrak İlkokulu yanına taşınan dükkanında, Çorum’da benzerine az rastlanır bir durumu yaratan Murat Softa, işyerinde adeta her şeyi bulunduruyor. Dükkan, yüzlerce çeşit tesbih, yüzükler, çeşitli marka ve model kol saatleri, tarihi köstekli saatler, oyuncak araçlar, bisikletler, 100 yılı geçen bakır kazanlar, kandiller, tarihi plaklar, radyolar, kasetli teypler, ev ve işyerlerinde kullanılan eski telefonlar, abajurlar, bakır ibrikler, semaverler, dikiş makineleri, çeyiz sandıkları, resim tabloları ve Çorum’un geçmişini yansıtan tarihi fotoğraflar gibi yüzlerce tarihi ve yeni ev araç gereçleri ve hediyelik eşyalarla dolu.

Nostalji ve Tarih Meraklılarına Davet

Murat Softa, görenleri hayretler içerisinde bırakan bu ürünlere adeta gözü gibi bakıyor. Tüm ürünlerin satıldığı gibi değişim de yapıldığını belirten Softa, ürünleri satın almak veya elindekilerle değiştirmek isteyenleri işyerine davet ediyor. İşyerindeki her ürünle ilgili detaylı bilgiye sahip olan Softa, tarihe ışık tutan ürünleri görmek ve nostalji yaşamak isteyen herkesi beklediğini ifade ediyor.

Çorum’un geçmişini yansıtan bu eşsiz dükkan, ziyaretçilerine hem tarih kokan bir atmosfer sunuyor hem de her türlü ihtiyaca cevap veriyor. Murat Softa ve oğlu Emre Softa’nın bu benzersiz işyerini ziyaret etmek, tarihe ve nostaljiye yolculuk yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.