Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti Başkan Pekyatırmacı Buhara Sosyal Tesisi’ni ziyaret etti

1988 Çorum, Kutluca köyü doğumlu Hüseyin Topçu, hayatını idame ettirebilmek için böbrek nakline ihtiyaç duyuyor. Haftada üç gün, toplamda 12 saatini diyaliz makinesine bağlı geçiren Topçu, sağlık yetkililerinden yardım bekliyor. Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri gerçekleştirilen diyaliz seansları, Hüseyin'in hayatının bir parçası haline gelmiş durumda.

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nde nakil listesinde olan Topçu, "Diyaliz hayatımı sürdürebilmem için geçici bir çözüm ancak asıl ihtiyacım olan sağlıklı bir böbrek" diyor. Maddi zorluklarla mücadele eden Topçu, ilaç masraflarının artmasıyla daha fazla mali desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Devletin diyaliz masraflarını karşıladığını söylese de, ilave ilaç giderleri bütçesini zorluyor.

Hüseyin Topçu, Ankara'nın Gülabibey Mahallesi'nde bulunan dayısının evinde kalmakta ve bu süreçte kendisine destek olacak hayırseverlerden yardım beklemekte. İletişim için açık olan telefon numarası 05415373932 üzerinden Hüseyin'e ulaşabilirsiniz. "Bu zorlu süreçten güçlenerek çıkmak istiyorum" diyen Topçu, umutla geleceğe bakıyor.