Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Nisa Gökden Kaya rehberliğinde Çorum Çölyak Derneği'ne bilgilendirici bir ziyaret gerçekleştirdi. Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir tarafından karşılanan grup, derneğin glutensiz mutfağını keşfetti ve çölyak hastalığı hakkında değerli bilgiler edindi.

Çölyak hastalığına dair farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen bu ziyaret, hem öğrencilere hem de dernek üyelerine yeni perspektifler sunma fırsatı yarattı. Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, öğrencilerle çölyaklı çocukların sosyal entegrasyonu ve farkındalık yaratma yolları üzerine yoğun bir fikir alışverişinde bulundu. Başkan Demir, “Çocuk Gelişimi Bölümü'nden ağırladığımız değerli misafirlerimizle beraber çölyaklı çocuklarımızın akranlarıyla nasıl iletişim kurmaları gerektiği ve farkındalığını nasıl artırabiliriz konularında görüştük. Ürünlerimizi tanıttığımız glutensiz mutfağımızı ziyaret etmeleri, bu bilinçlenme süreci için çok önemliydi,” dedi.

Ziyaretin ardından Doç. Dr. Nisa Gökden Kaya, Çölyak Derneği'nin misafirperverliği ve bilgi paylaşımı için Başkan Demir’e teşekkürlerini iletti. Dr. Kaya, "Bu tür etkileşimler, öğrencilerimize hem akademik bilgilerini sahada uygulama imkanı sunuyor hem de sosyal sorumluluk bilincini pekiştiriyor," şeklinde konuştu.

Çorum’da normal doğum için bilgilendirme standı kuruldu Çorum’da normal doğum için bilgilendirme standı kuruldu

Çorum Çölyak Derneği'nin kapılarını araladığı bu verimli ziyaret, geleceğin çocuk gelişimi uzmanlarına çölyak hastalığı konusunda derinlemesine bir bakış açısı kazandırdı. Fatma Müjgan Demir, üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri bu tür farkındalık projelerine katılmaya davet ederek, “Üniversite öğrencilerimizin kapımız her zaman açık. İlgi duyan herkesle çölyak farkındalığı oluşturmak üzere çalışmalar yapabiliriz,” ifadelerini kullandı.