Çorum'da evlilik ve boşanma istatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Son yıllarda yaşanan değişimler, ortalama evlilik yaşından, evlenme ve boşanma oranlarına kadar birçok detayı içeriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son dönemde Çorum'da yaşanan evlenme ve boşanma eğilimlerine dair önemli istatistikleri paylaştı. Verilere göre, Çorum'da 3 bin 343 kişi dünyaevine girerken,  bin 162 kişi ise evliliğini sonlandırdı. 

Çorum'da Ortalama Evlilik Yaşı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Çorum'da ortalama evlilik yaşı erkeklerde 27.7, kadınlarda ise 25.2 olarak kaydedildi. Bu rakamlar, bölgedeki evlilik yaşının Türkiye ortalamalarıyla paralel bir seyir izlediğini gösteriyor.

Evlenme ve Boşanma Oranlarındaki Değişim

2001 yılından bu yana Çorum'da evlenme oranlarında yüzde 50'lik bir azalış yaşanırken, boşanma oranları ise yüzde 30 artış gösterdi.

Mobil Atık Getirme Merkezi Bursalılardan tam not aldı Mobil Atık Getirme Merkezi Bursalılardan tam not aldı

Çevre İllerde Durum Nasıl?

Çorum'un komşuları Samsun, Tokat ve Amasya'da da benzer eğilimler gözlemleniyor. Samsun'da 9.058, Tokat'ta 3.692 ve Amasya'da 2.096 kişi evlilik yolunu seçti. Bu veriler, bölgedeki genel evlenme ve boşanma trendlerini ortaya koyuyor.