Çorum'da fahiş fiyat denetimi: 1 Milyon TL fazla ceza kesildi! Çorum'da fahiş fiyat denetimi: 1 Milyon TL fazla ceza kesildi!

Meteoroloji tarafından Çorum ve tüm ilçeleri için verilen sarı kodlu uyarıda yetkililer bugün Çorum ve tüm ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağını tahmin etti.

Bu yağışların yer yer 21-50 kg/m2 şiddetinde olacağı tahmin edilirken, bu durumun sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi. Bu olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı.

Meteoroloji yetkilileri, olası bir sel durumunda vatandaşların can ve mal güvenliği için dere yatakları ve su birikintisi olan bölgelere yaklaşmamaları, kuvvetli rüzgar nedeniyle uçuşan cisimlere karşı dikkatli olmaları ve dolu yağışında araçlarını korumaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Çorum'da bugün en yüksek hava sıcaklığının 22 derece, en düşük hava sıcaklığının ise 12 derece olması bekleniyor.

Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastaların hava değişimlerinden olumsuz etkilenebileceğini belirten yetkililer, vatandaşların sağlık durumlarını yakından takip etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Naci Aygün