Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, Kırıkkale-Çorum Hızlı Tren ihalesini bu ay gerçekleştireceklerini duyurdu. Bakan Uraloğlu, demiryolu projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Kırıkkale-Çorum Hızlı Tren İhalesi Ağustos Ayında

Çorum'da korkutan deprem! Bayat sallandı Çorum'da korkutan deprem! Bayat sallandı

Bakan Uraloğlu, "Bu arada Kırıkkale - Çorum arası hızlı tren yapım ihalesini de Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yıl sonuna doğru ya da gelecek senenin başında da Çorum ile Samsun arasının ihalesini gerçekleştireceğiz," dedi. Bu açıklama, bölgede uzun süredir beklenen hızlı tren projesinin hayata geçirilmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Samsun’dan Sarp’a Demiryolu Projesi

Uraloğlu ayrıca, Samsun’dan Sarp’a sahilden demiryolu götürme projesinin çalışmalarını başlattıklarını belirtti. "Doğu Karadeniz’de yoğunluklu olarak yerleşim de sahilde olduğu için yük taşırken bir yandan da yolcu taşımacılığı açısından doğru bir planlama yapıyoruz,” ifadelerini kullandı. Bu proje, Doğu Karadeniz bölgesindeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Hızlı Tren Projeleri Bölgenin Ulaşımını Güçlendirecek

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, Türkiye'nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve demiryolu ağının genişletilmesi yönünde atılan adımların bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Kırıkkale-Çorum ve Çorum-Samsun hızlı tren projeleri, bölgeler arasındaki ulaşımı hızlandırarak ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlayacak.