Çorum'da selin yıktığı yollar yenileniyor! Karahacip Köyü’nde kilit taşı çalışmaları başladı Çorum'da selin yıktığı yollar yenileniyor! Karahacip Köyü’nde kilit taşı çalışmaları başladı

Çorum Valisi Ali Çalgan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çalgan, muhtarlık müessesesinin 1829 yılından beri yerel demokrasinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı ve muhtarların devletle millet arasındaki köprü görevini üstlendiğini belirtti.

Vali Çalgan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarlarımız; köylerimizde ve mahallelerimizde vatandaşlarımızın sorunlarına ortak olarak, devletin en sıcak temas noktasıdır. Muhtarlar, toplumsal dayanışmanın ve birlikteliğin sembolüdür. Görevlerini fedakarca yerine getiren muhtarlarımız, devletle vatandaş arasındaki güçlü bağları pekiştiriyor.”

Muhtarların Yerel Demokrasideki Rolü
Vali Çalgan, muhtarların vatandaşların birinci derecede muhatabı olduğuna dikkat çekerek, onların idari görevlerinin yanı sıra, toplum içinde birlik ve beraberliği temsil ettiklerini belirtti. Çalgan, “Muhtarlarımız, devletin güler yüzü ve şefkat eli olarak her zaman halkın yanında yer almaktadır” dedi.

Muhtarların Topluma Katkıları
Vali Çalgan, mesajında ayrıca muhtarların vatandaşların taleplerini devlete iletmede oynadığı önemli role de değindi. Devletle milletin bütünleşmesinde muhtarların temel yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Çalgan, tüm muhtarlara teşekkür etti ve şükranlarını sundu.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlaması
Vali Çalgan, şehrimizde görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş muhtarlara Allah’tan rahmet dileyerek, “Geçmişte devletimize hizmet eden ve şu anda görevde bulunan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sağlık ve esenlik diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.