Çorum Belediyesi, şehir merkezini modernize etmek ve ulaşımı rahatlatmak amacıyla önemli değişiklikler yapacak. Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı oturumunda alınan kararlar, Çepni ve Yeniyol Mahallesi sınırları içinde imar planı değişikliklerini kapsıyor.

Gazi Caddesi'nde Ulaşım Düzenlemesi

Yeni plana göre, Gazi Caddesi'nde trafik akışını kolaylaştırmak için Saat Kulesi bölgesinden U dönüşü yapılabilmesine olanak sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Bu tadilat, bölgedeki trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor.

Velipaşa Hanı çevresi yıkılacak

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Sinan Zehir atandı Çorum İl Sağlık Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Sinan Zehir atandı

Aynı zamanda Velipaşa Hanı önünde bulunan ve bölgenin tarihi dokusuna uygun olmayan balıkçı dükkanları yıkılacak. Bu alanda bulunan tarihi taş bina ise restore edilecek, böylece bölgenin estetik ve tarihi değeri korunmuş olacak.

Hürriyet Parkı'nda Modern Sosyal Alan

Kent merkezinde bulunan Hürriyet Parkı içerisindeki mevcut kafeterya, taksi durağı ve Halk Ekmek Büfesi kaldırılarak, yerlerine daha modern ve işlevsel bir sosyal alan inşa edilecek. Bu değişiklik, parkın daha etkin kullanımını ve şehir merkezinde yaşam kalitesinin artırılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Onay

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, imar planı değişiklikleriyle ilgili olarak Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvuruda bulunduklarını ve projelerin onaylandığını belirtti. Başkan Aşgın, alınan bu onayın, planlanan projelerin tarihi ve kültürel mirasa saygılı bir şekilde ilerletileceğinin altını çizdi.