Çorum Belediyesi’nin hayata geçirdiği Lavanta Bahçesi, Çorum halkının hizmetine açıldı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın düzenlediği basın toplantısıyla Lavanta Bahçesini tanıttı.

Toplantıya Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Turhan Candan, Zübeyir Tuncel, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek Hitit eserleri Güney Kore’de sergilenecek

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın lavanta bahçesi olarak projelendirilen alanın daha önce atıl bir halde olduğuna ve büyük emeklerle bu hale getirildiğine değinerek, “ Burası bu şehir için çok önemli bir değer. Ekibimize teşekkür ediyorum. Bu konuda önemli destek verdiler. Geçtiğimiz yıl lavantaları diktik ve ikinci yılında bu hale geldi. Buraya 7 bin adet lavanta dikmiştik. Burası güzel olunca yan tarafta 10 bin adetlik bir lavanta alanı açtık. Orayı da bu sene diktik. Onlar da açmaya başladı.Toplamda 10 bin adet lavantayı toprakla buluşturduk. Buraya nostaljik unsurlar ilave ettik” dedi.

ÇOCUKLARIMIZI TOPRAKLA VE TARIMLA BULUŞTURACAĞIZ

Aşgın lavanta alanının yanına aromatik bitkiler dikildiğine dikkat çekerek, “Yan tarafta 2 bin adet adaçayı 4 bin adette altın otu aromatik bitkiyi toprakla buluşturduk. Ve bir de çocuklarımız ellerini tablet dışında toprağa dokunsunlar o toprağın güzelliğini bereketini kendilerine geçirsinler. Minik Eller Toprakla buluşuyor diye bir alan ilave ettik. Alana sebze ektik. Küçük çapaları çocuklarımızın ellerine vereceğiz. Orada toprakla buluşturacağız. 2bin 500 metrekare alanda çimlendirmemiz tamamlandığında burada en iyi hizmeti vermiş olacağız.

DÜĞÜN FOTOGRAFÇILARININ VE ÇİFTLERİN TERCİH EDECEĞİ BİR ALAN OLACAK

Başkan Aşgın konuşmasında lavanta bahçesinin düğün için fotoğraf çekimi ve ailesiyle zaman geçirmek isteyenlerin uğrak merkezi haline geleceğini söyledi.  Aşgın, genç bir çiftin lavanta bahçesinde fotoğrafını çekerek mutluluklarına ortak oldu.