Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) heyetiyle birlikte resmi temaslar için Azerbaycan’a gitti. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen milletvekilleri, iki kardeş ülke arasındaki güçlü ilişkilere vurgu yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Görüşme
Milletvekilleri Ahlatcı ve Kaya, TBMM heyetiyle birlikte gerçekleştirdikleri Azerbaycan ziyareti çerçevesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliği ve dayanışma ele alındı. Heyet, Azerbaycan’ın Karabağ zaferine olan desteğini bir kez daha vurgularken, iki ülkenin “Tek millet, iki devlet” anlayışı üzerine kurulu ilişkisine dikkat çekti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile Görüştüler
Ahlatcı ve Kaya, Bakü'deki temasları sırasında Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ile de bir araya geldiler. Görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasında kültürel ve sportif iş birliklerinin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Yazgan: Türkiye'yi kadınlarla değiştireceğiz Yazgan: Türkiye'yi kadınlarla değiştireceğiz

Şehit Kabirlerine Ziyaret
Çorum Milletvekilleri, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ile birlikte, Karabağ’ı işgalden kurtaran Azerbaycanlı şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek dua okudular. Milletvekilleri, bu ziyareti "Karabağ zaferinde şehit olan kahramanlarımızı minnetle andık" sözleriyle ifade ettiler.

"Yaşasın Türkiye, Yaşasın Azerbaycan"
Ahlatcı ve Kaya, Azerbaycan temaslarıyla ilgili olarak, “Dost ve kardeş Azerbaycan’ımızın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ziyarette bulunduk. Nazik kabulleri için teşekkür ediyoruz. Tek millet, iki devlet. Yaşasın Türkiye, yaşasın Azerbaycan” ifadelerine yer verdiler.